LT / EN
2024 - ieji
Sausio 26 įvyko Liepaičių chorinio dainavimo mokyklos 60 - mečiui ir Liepų choro 30 - mečiui sukurtos Laimio Vilkončiaus ir Daivos Čepauskaitės misterijos "Saulei paliepus" premjera.
Įspūdingas 400 buvusių ir esamų Liepaičių choras scenoje, Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, aktorė Nelė Savičenko, videomenininkas Aras Žvirblis ir šviesos dailininkas Pijus Vasiliauskas sukūrė nuostabų liepos - pasaulio medžio - reikšmės visai pasaulio tvarkai vaizdą.

2024 01 26_Saulei_paliepus


Misterijos režisierė Eglė Storpirštienė,
Dirigentas Modestas Barkauskas.
Dainavo Vilniaus KC moterų choras "Liepos", meno vadovė ir dirigentė Audronė Steponavičiūtė Zupkauskienė,
Liepaičių chorų vadovės:
1-os klasės - Evita Rudžionytė,
2-os klasės - Diana Mickevičiūtė,
3-ios klasės - Karolina Ramonė,
Jaunučių - Edita Jaraminienė,
Jaunių - Justina Leinartaitė,
Merginų ansamblio - Jaunius Šakalis,
Merginų - Jolita Vaitkevičienė.

2024 -ieji prasidėjo įstabiu Sausio 13-osios koncertu "Meno pašaukti, giedokime laisvę!"
2024 01 12_Kotrynos bažnyčia

O, taip! Menas nesyk gelbėjo pasaulį ir žmogų nuo juodžiausios nevilties. Tebegelbėja ir šiandien karščiausiuose taškuose, į kuriuos su nerimu krypsta kiekvieno laisvę branginančio žmogaus akys. (Jūratė Žeimantienė)
Koncerte skambėjo Felixo Mendelssohno-Bartholdy „Hear my Prayer“ („Išgirsk mano maldą“), Antonio Vivaldi „Magnificat“ ir Henry’io Purcellio „Come ye Sons of Art“ („Ateikite, meno sūnūs).
Kūrinius atliko:
Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas Modestas Barkauskas),
Vilniaus kultūros centro moterų choras „Liepos“ (meno vadovė Audronė Steponavičiūtė Zupkauskienė),
„Ąžuolų klubo“ vyrų choras (meno vadovas profesorius Povilas Gylys),
Solistai:
Austėja Zinkevičiūtė (sopranas),
Salomėja Petronytė (sopranas),
Aistė Benkauskaitė (mecosopranas),
Vaidas Bartušas (kontratenoras),
Grantas Šileikis (bosas).


2023 -ieji prasidėjo įspūdingu Sausio 13-osios koncertu "Laisvės balsas keičia pasaulį!"
2023 01 13 Kotrynos bažnyčia


Atlikome Vaclovo Augustino „Tėvynei giedu naują giesmę“ („Cantate Patriae canticum novum“), Jurijaus Kalco „Magnificat“, kuriame solo partiją dainavo nuostabus sopranas Eglė Stundžiaitė, dirigavo Audronė Steponavičiūtė Zupkauskienė, grojo Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinio orkestro (meno vadovas ir dirigentas Modestas Barkauskas).
Pirmą kartą atlikome profesoriaus Vytauto Miškinio „Liepų“ chorui parašytą kūrinį „Penki Saliamono žvilgsniai į sužadėtinę“ („Quinque aspectus Salomonis ad sponsa“), Saliamono Giesmių giesmę – Canticum Canticorum Salomonis. Premjerą dirigavo pats Vytautas Miškinis, o prie orkestro ir choro prisidėjo instrumentalistai: Egidijus Ališauskas – birbynė, Aistė Bružaitė – kanklės, Saulius Auglys – būgnai, Rimvydas Mitkus – sintezatorius.
Sigito Gedos eiles skaitė aktorius Giedrius Arbačiauskas.



Mielieji, kviečiame skirti savo 1,2 proc. GPM Liepų klubui, kuris įkurtas Liepų choro veiklai remti?

Liepos švenčia





Liepos, nepaisydamos Korona viruso sukeltų nepatogumų, susirinko jau į antrą repeticiją virtualiai.




Ypatingos gyvenimo situacijos visuomet mobilizuoja mūsų energiją, valią ir vaizduotę. Todėl ir Liepos gaivališkai pasirinko šūkį:

Viskas bus gerai! Mes dar dainuosim!


2020- uosius Liepos pradėjo tradiciniu Sausio 13 - osios atminimui skirtu koncertu "Krūtinėn dainą man įliejo".

Koncertas vyko šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Plačiau apie tai Liepų FB.


2019 liepos 17 - 20 dienomis Liepos dalyvavo tarptautiniame chorų festivalyje "Al Sole della Sardegna" (Sardinijos saulėje).
Daugiau apie festivalį

2018 metų vasarą, grįžusios iš Portugalijos, Liepos dainavo Lietuvos šimtmečio dainų šventėje „Vardan tos...“;

Birželio 22 - 25 dienomis Liepos dalyvavo 7 - ajame Vasaros chorų festivalyje Lisabonoje (Portugalija).

Straipsnis Žmones.lt

Dainuojam Belem parke šalia šv. Jeronimo vienuolyno, Lisabonoje

Vilniaus moterų choro „Liepos“ auksinė dovana Lietuvai Valstybės atkūrimo šimtmečio proga

Birželio 22–25 d. žavioje Portugalijos sostinėje Lisabonoje vyko 7-tasis Tarptautinis chorų festivalis "Coros de Verão", kuriame Vilniaus kultūros centro moterų choras „Liepos“ ne tik dalyvavo ir įgijo vertingos chorinės ir tarpkultūrinės patirties, bet ir parsiveža net du festivalio aukso ir vieną sidabro diplomus.

Aktyviai koncertuojantis ir Vilniaus bei Lietuvos vardą sėkmingai garsinantis įvairių festivalių dalyvis ir daugybės konkursų laureatas Vilniaus moterų choras „Liepos“ praėjusį savaitgalį Lisabonoje laimėjo auksą – sakralinės ir folkloro muzikos kategorijose bei sidabrą – lygių balsų kategorijoje.

Turtingu kultūriniu gyvenimu garsėjančiame Lisabonos Belemo rajone vykusiame festivalyje taip pat pasirodė Lisabonos Grigališkojo instituto vaikų choras, vaikų choras „Canzona“ iš Lenkijos, Lisabonos Grigališkojo instituto jaunimo choras, Lisabonos Grigališkojo instituto kamerinis choras, jaunimo choras iš Tenerifės, choras „Soli Deo Gloria“ iš JAV, Regina Coeli choras iš Portugalijos, Lisabonos aukštesniosios muzikos mokyklos kamerinis choras, choras „emCANTUS“ iš Portugalijos Lisabonos bendruomenės choras, dainininkai „Coronation Singers“ iš Singapūro, kurie varžėsi šešiose kategorijose.

Festivalis „Coros de Verão“ garsėja tuo, kad jame dalyvaujantiems meniniu ir kultūriniu požiūriu skirtingiems chorams sukuriamos galimybės ne tik varžytis aukščiausio lygio chorų konkurse, bet ir pasirodyti įvairiose istorinėse Lisabonos vietose susirinkusiai entuziastingai publikai.

„Sveikiname ir didžiuojamės Vilniaus kultūros centro moterų choro „Liepos“ kolektyvo ir vadovės Audronės Steponavičiūtės Zupkauskienės iniciatyva ir laimėjimais. Vos prieš mėnesį XVII Tarptautiniame Felikso Nowowiejskio chorinės muzikos festivalyje, kuris vyko gegužės 17–19 d. Lenkijos mieste Barczewo, „Liepos“ tapo geriausiu užsienio choru bei buvo apdovanotos už geriausią liaudies dainos atlikimą (V. Augustino „Anoj pusėj Dunojėlio“) ir štai puikus choro įvertinimas Portugalijoje. Pasitinkant Lietuvos šimtmečio dainų šventę „Vardan tos...“ tai ypatinga dovana Lietuvai Valstybės atkūrimo šimtmečio proga“, - džiaugiasi Vilniaus kultūros centro vadovas Paulius Jurgutis.

Ateinančiais metais 30-ties kūrybinių metų jubiliejų švęsiantis Vilniaus moterų choras „Liepos“ dažnai koncertuoja įvairiose Lietuvos koncertų salėse, gieda bažnyčiose. Choro repertuaras labai įvairus: nuo Grigališkojo choralo iki šiuolaikinių opusų. Parengta bei atlikta keletas teminių chorinės muzikos programų. „Liepų“ atliekami kūriniai dažnai skamba radijo bei televizijos laidose. „Liepos“ koncertavo ir koncertuoja su garsiausiais Lietuvos atlikėjais: Lietuvos kameriniu orkestru, Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru; solistais V. Prudnikovu, J. Leitaite, S. Trimakaite, J. Vizbaraite; vargonininkais B. Vasiliausku, V. Prekeryte, Ž. Survilaite, A. Kiškelyte, R. Marcinkute - Lesieur ir kt.

Publikuota: 2018-06-27 12:15

Gegužės 18 - 20 dienomis Liepos buvo nukeliavę į Varmijos - Mozūrijos kraštą, kur dalyvavo XVII - ajame tarptautiniame Felikso Nowowiejskio chorinės muzikos festivalyje ir pelnė kelis apdovanojimus. O iš jų, ko gero, mieliausias - diplomas už Vaclovo Augustino "Anoj pusėj Dunojėlio" atlikimą.

Diplomas

2018 metus Liepos pradėjo jau tradiciniu koncertu, skirtu Laisvės gynėjų dienai "LIETUVA OŠIA ĄŽUOLAIS IR LIEPOMIS“ sausio 13-ąją.

Koncerte dalyvavo:

Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Barkauskas

Vilniaus kultūros centro moterų choras „Liepos“, meno vadovė ir dirigentė Audronė Steponavičiūtė Zupkauskienė, koncertmeisterė Loreta Kuliešiuvienė.

„Ąžuolų klubo“ vyrų choras, meno vadovas profesorius Povilas Gylys.

Eglė Stundžiaitė (sopranas), profesorės Irenos Milkevičiūtės LMTA studentė

Kur giria žaliuoja
Adspirationes

2017 metais Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurse Liepos įvertintos I laipsnio diplomu.

Tais pačiais metais Liepos dalyvavo 2 -ajame tarptautiniame chorų festivalyje Sicilijoje, kuris vyko balandžio 19 - 24 dienomis.

Koncerto Trecastagne įrašas (klausyti)
D. Zakaras - Parbėk, laiveli
Tomas Luis de Victoria - Duo Seraphim
V. Augustinas - Anoj pusėj Dunojėlio


V. Augustinas - Supkit meskit (klausyti)
D. Zakaras O magnum mysterium (klausyti)
X. Sarasola - Pater Noster (klausyti)
D. Kairaitytė - Iki šv. Jono (klausyti)

Liepų FB paskyra